:: AutoBizz ::

Taxa de prima inmatriculare. Opiniile dvs.

Crează un subiect nou Răspunde la subiect Pagina de start a forumului AutoBizz   »   Codul Fiscal Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Următoare   Pagina 1 din 14

13 Iul 2007 02:21 MesajTitlul subiectului: Taxa de prima inmatriculare. Opiniile dvs.
AutoBizz
Administrator Site
Administrator Site

Data înscrierii: 10/Noi/2006

Răspunde cu citat (quote)

La cererea vizitatorilor nostri am creat aceasta sectiune unde puteti discuta liber pe aceasta tema.

Citat:
Face-ti o categorie unde ne putem exprima impotriva taxei mari de prima inmatriculare cu copie de pe buletin si semnatura ptr a fi adunate si trimise la cea mai libera televiziune.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului

17 Ian 2008 01:17 MesajTitlul subiectului: Noua Taxa aproobata in 2008
AutoBizz
Administrator Site
Administrator Site

Data înscrierii: 10/Noi/2006

16.01.2008
Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene a declarat astazi ca formula de calcul a taxei de prima inmatriculare, care a fost prezentata Comisiei Europene miercuri la Bruxelles de catre oficialii romani, a fost acceptata.

Varianta finala a actului normativ, care va cuprinde corectiile amintite, va fi lansata sub forma unei Ordonante de Urgenta pana cel tarziu la data de 31 ianuarie.

Mai jos puteti citi un sumar a variantei propuse de catre Romania:

In luna martie 2007, Comisia Europeana a declansat procedurile actionarii statului roman in justitie din cauza acestei taxe. Reducerea taxei in functie de vechimea masinii este una din punctele principale evidentiate in acest proiect.

Taxa auto va fi usor redusa pentru masinile noi fata de taxa actuala iar pentru masinile mai vechi, taxa se va reduce cu pana la 90% (in cazul masinilor cu o vechime de 20 de ani).

Potrivit surselor din Executiv, propunerea finala urmeaza sa fie trimisa la Bruxelles insa nu inainte de a purta discutii si cu organizatiiile patronale.

# Cateva din propunerile Guvernului cu privire la reducerea taxei auto ar fi: pentru masina cu vechime cuprinsa intre 1 si 3 luni, taxa ar scadea doar cu 3%
# pentru autovehiculul cu vechime cuprinsa intre 9 luni si 1 an, taxa s-ar reduce cu 10%
# pentru masina cu vechime cuprinsa intre 1 si 2 ani, taxa scade cu 15%
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului

17 Ian 2008 01:21 MesajTitlul subiectului: Re: Noua Taxa aproobata in 2008
Bimmer73
Membru nou
Membru nou

Data înscrierii: 23/Noi/2006
Locație: Bucuresti

AutoBizz a scris:
16.01.2008
Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene a declarat astazi ca formula de calcul a taxei de prima inmatriculare, care a fost prezentata Comisiei Europene miercuri la Bruxelles de catre oficialii romani, a fost acceptata.

"Propunerea pe care am facut-o se refera la faptul ca o masina, cu cat ii scade valoarea de piata, la aceeasi cilindri, la aceeasi marca, ii scade si valoarea taxei. Deci mie mi se pare corect asa, nu stiu de ce Camera Deputatilor in 2006 a dat o alta formulare" - Varujean Vosganian

Siiiigur ca da! Si marmota impacheta de zor la ciocolata! Acum un an cand il intrebau ziaristii de ce e taxa mai mare pentru masini intre 2 si 4 ani decat pentru alea mai vechi de 6 ani o dadea din colt in colt si cauta explicatii cretine!
Mama lor de hoti, asta demonstreaza cat de ipocriti au fost si inca sunt. Puteau sa spune simplu 'asta a fost smenu nostru si noah, nu ne-o iesit'.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

17 Ian 2008 01:30 MesajTitlul subiectului: Re: Noua Taxa aproobata in 2008
droopy_d
Membru nou
Membru nou

Data înscrierii: 23/Noi/2006
Locație: Iasi

Bimmer73 a scris:
"Propunerea pe care am facut-o se refera la faptul ca o masina, cu cat ii scade valoarea de piata, la aceeasi cilindri, la aceeasi marca, ii scade si valoarea taxei. Deci mie mi se pare corect asa, nu stiu de ce Camera Deputatilor in 2006 a dat o alta formulare" - Varujean Vosganian
.

HAHA. Normal. Corect, n-am ce zice ....

Vosganian e cel mai ipocit om de pe lumea asta.
Se bate cu pumnii in piept ca vrea taxa de poluare. My Ass. Singura varianta de a reinnoi parcul auto este urmatoarea, poate o comentati sau inspira pe cineva care ar putea veni cu un proiect, si anume:

Sa se permita importarea oricarei masini indiferent de norma de poluare atata timp cat aduci dovada casarii unei masini cu un grad de poluare inferior celei importate. Astfel se va reinnoi parcul auto, cei care vor sa aduca masini si nu au sa caseze vechi, vor cumpara de la badea Ion Dacia de 30 de ani cu 5 milioane, astfel toti vor fi fericiti si se poate vorbi intr-adevar de o reinnoire gradata a parcului auto.

Pentru cei care nu pot aduce la schimb dovada casarii unei masini mai vechi sa li se aplice taxa de prima inmatriculare, pardon, taxa lui Vosganian "de poluare".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

17 Ian 2008 01:38 MesajTitlul subiectului:
MLZ
Vizitator

... cum ramane?

Caci asta era prima problema semnalata de CE... Mai discriminam intre autoturismele (caci, in apucatura coprofaga a guvernantilor, la camioane nu se pune problema ... fiindca ori ele nu polueaza, ori se lucreaza cu principii "adaptabile") venite din alt stat UE si cele din Romania?!

Sper ca UE sa fie principiala si sa nu inchida ochii la gainaria asta. (Stau si ma gandesc cum ar fi fost daca nu ne bagau in UE .... Sad( ).

PS: Io cu cine mama dracu' mai votez, dom'le!?!?
Sus

17 Ian 2008 01:40 MesajTitlul subiectului:
Vizitator

DETALIILE. Daca se mai analizeaza, inseamna ca nu s-a stabilit vreun acord. PUnct
Sus

17 Ian 2008 10:23 MesajTitlul subiectului:
Vizitator

Lasa-l pe roman sa aduca ce masina vrea de afara ,lasa-l s-o inmatriculeze cu o taxa modica si apoi arde-l la impozit daca are o masina
"poluanta" ! Parerea mea !
Sus

17 Ian 2008 03:28 MesajTitlul subiectului: Re: Taxa de prima inmatriculare. Opiniile dvs.
butzu86
Vizitator

da-i ma incolo de nemernici ca o tot lungesc, parca vad ca trece si anu asta si tot asa ramane taxa Mad
Sus

17 Ian 2008 04:34 MesajTitlul subiectului:
Vizitator

Mda,cam aceeasi Marie cu alta palarie de fapt pentru masinile cu vechime de pana in 6-8ani care de fapt sunt cel mai cautate.Pentru ca dupa noua formula de calcul si cum s-a si anuntat ca se va plati taxa in functie de vechimea masinii,asta inseamna 90%:20ani=4,5%/an media scadere din noua taxa a unei masini noi cu aceeasi capacitate si norma de poluare. Dar domnii nostri"emanati"de la putere,sa nu uitam ca au marit taxa de 3ori la masinile noi si deci aceasta noua taxa se va calcula cu scadere de cam 4,5%/an vechimea masinii din noua taxa de fapt scumpita de 3ori. Desteapta treaba,nu? Exemplu: masina noua cu Euro4 de 1600cm3 este taxa azi de 184euro,iar una identica cu o vechime de 4-6ani este taxa azi de 342euro.Deci,dupa noua formula de calcul aceeasi masina noua va avea taxa dupa cum au si declarat 480euro,ceea ce inseamna ca aceeasi masina dar cu o vechime de 4-6ani va avea o scadere cam de 30% din acesti 480euro de fapt,ceea ce inseamna 336euro taxa cea noua si mult asteptata.
Sus

17 Ian 2008 05:46 MesajTitlul subiectului:
Vizitator

consider o mare bataie de joc !!!!! pana de curand nu mai stiau cum sa o mai justifice , "incurajand" (cititi "silind") astfel oamenii sa-si cumpere masini noi, iar acum o intorc la 180 de grade si sustin exact contrariul !!!!!!!!!!!!! si culmea, cu acelasi zambet idiot pe fata...cine i-o mai intelege?! nici macar ei....
Sus

17 Ian 2008 06:11 MesajTitlul subiectului: niste magari!!!!!
florin
Vizitator

ma bucur pentru ei.avem un guvern de nota zece, au reusit sa reduca taxa si sa faca in asa fel ca acei contribuabili care au achitat vechea taxa sa nu mai primeasca nici un sfantz inapoi ca doar ce nu scoteau ei din buzunarul lor inapoi banii deja luati, escroci, asta sunt si mi-e rusine ca traiesc intr-o tara ca asta, unde mita si escrocheria conduce.cica ar trebui sa ne conduca si sa puna in aplicare ce ne tot promit de ani inainte de alegerile prezidentiale.Mi-e rusine de guvernul roman si ca sunt roman. multumesc
Sus

17 Ian 2008 07:25 MesajTitlul subiectului: taxa de prima inmatriculare
gealmand
Vizitator

si cum va ramane cu datul banilor inapoi ,findca eu am la ei 4500 euro?sa-i ia Twisted Evil de hoti
Sus

17 Ian 2008 09:46 MesajTitlul subiectului: Re: niste magari!!!!!
Vizitator

florin a scris:
mi-e rusine ca traiesc intr-o tara ca asta, unde mita si escrocheria conduce.cica ar trebui sa ne conduca si sa puna in aplicare ce ne tot promit de ani inainte de alegerile prezidentiale.Mi-e rusine de guvernul roman si ca sunt roman. multumesc
Subscriu si eu intru totul la aceasta si chiar ma gandesc serios sa parasesesc definitiv aceasta tara...
Sus

17 Ian 2008 11:22 MesajTitlul subiectului:
Florin@Boss
Vizitator

EU AM PLATIT 15 EURO TAXA DE ANMATRICULARE AN SPANIA ASA CA NU DAU 1000 EURO PENTRU CA MUNCESC PE BANI !!![/b]
Sus

18 Ian 2008 12:13 MesajTitlul subiectului:
mcc
Vizitator

Eu am facut un efort mare sa-mi achizitionez din import un auto cu norma de poluare 4 ca sa nu afectez mediu dupa vechea lege si acum am taxe si mai mari ptr acelasi tip de masina, dar o vand ca valoare mai are si-mi iau trei de sa nu se mai vada in urma mea nimic si nici sa se mai auda in jur
Sus

Crează un subiect nou Răspunde la subiect Pagina de start a forumului AutoBizz   »   Codul Fiscal
Subiectul anterior
Subiectul următor
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   

Puteți crea un subiect nou în acest forum
Puteți răspunde la subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum